Logo SstarWines Jak czytac etykiete Chile
Scanavino 2008
Barbaresco DOCG
Włochy
Nebbiolo
Cena: 29
Alk: 14,00%
Kolor: cz
Nr 14137
www
Legenda (ocena):
8 - wybitnie, prawdziwe arcydzieło
7 - bardzo dobre, wino z dużą klasą
6 - dobre, interesujące
5 - całkiem niezłe, przyzwoite
4 - słabe
Brak gwiazdki
3 - omijać z daleka, wino z wyraźnymi wadami

Inne od Scanavino:
2006 Barolo Nebbiolo

Vinoseleccion 1998 Barolo Nebb..

star (2012-11-28) Ocena: 4
Słabe jesteś, nie chce mi się z tobą gadać. @Lidl

willycoyot (2012-11-28)
Syn mówi, ze wśród młodzieży mamy także fruzię, foczkę, lochę, kałamarnicę, szlampę, też istnieje sucz i octówa. To zarezerwuję do następnej perełki trunków do kibla.

wino14137#45560

deo (2012-11-28)
Willy, powinieneś założyć blog (albo lepiej videoblog) "Wina do kibla". Będę wiernym czytelnikiem :-)
wino14137#45561

willycoyote (2012-11-28)
Bardzo chetnie to zrobilbym. Niestety, nie jestem Berlusconim, nie moge wydawac 300 milionow Eur na sprawy sadowe... a wszystkie rozlewnie win do kibla maja kupe mecenasow...
wino14137#45562

willycoyote (2012-11-28)
Niestety, takze moj kolega Franco Ziliani w kwietniu 2005 roku mial przestac rubryke "Vini all'indice" np, patrzcie tutaj (pralinka)
wino14137#45563

star (2012-11-28)
Słowa kluczowe WillyCoyotE ma już opanowane, tagi znaczy, jak widać. A u Franco Zilianiego żadnych świętości, na indeksowanym znalazł się także Sperss 1991 (pralinka) (słaby rocznik ponoć; zamiast Barolo (nie)zwykłe Langhe) tłumaczenie Google zabawne nieco jak zwykle (pralinka) :
Wynik, przykro mi to powiedzieć, do własnej wartości i szacunku, że masz uczelnię, święty potwór jako Gaja, był (dla najbardziej sceptyczni są dostępne, aby zapewnić e-mail mojego brata Pawła, wierny WineReport czytelnik, a nazwiska pozostałych przyjaciół z degustacją), jeśli nie katastrofalne, bardzo rozczarowujące: Barolo Sperss w 1991 r., pozostaje odległym wspomnieniem, cieniem, pozory, obraz tego, co może wino kilka lat temu, a dziś już nie ma.
Nie ma nic do powiedzenia na temat stanu ochrony Sperss, również ze względu na fantastyczny tapponi "Dolomite", które nigdy się nie kończą, a to, że jest trudny do usunięcia, nawet z screwpull że Gaja korzysta z win. Nienagannie eleganckie perfumy, liniowy, lekko ziemisty, z bardzo wyraźnym lukrecji i odrobiną runie w dowodach, ale trochę "brak ekspresji i ciepła, ale przeszedł do jamy ustnej, co poza wszystkim (lub I moi teściowie i ich przyjaciół), spodziewamy się, że wino należy uznać za świetny, daje nam przyjemność i satysfakcję, kiedy pić go - co się stało z 1985 Barolo Monfalletto a pozostałe dwa Barolo, 1995 i 1996 r. - wszyscy , były bardzo zakłopotany. Uprzejmość zero, ciało, aksamit, garbnikowe struktura i ziemi, które są charakterystyczne cechy Barolo, od małych do znaczenia ", który widział to?" I wartości zredukowane do subtelnego smaku, ładne cząber mineralności w pewnym szkieletem, co sprawiło, wino bardzo małą, krótką, duretta bez słodyczy, zajmując dobre zawartości alkoholu (13,5 stopni) i dobrą kwasowość.
Ale w butelce, nawet tak małe jak rocznika 1991, podpisanego przez prestiżową markę i pompatyczny, jako Gaja, a ceną (150 do 175 dolarów w listach winiarskich wielu amerykańskich restauracji, $ 125 dla tak wysokiej pół butelki w restauracji Tony'ego w St Louis, 250 dolarów w restauracji Piccolo Mondo w Vancouver, w Kanadzie, ceny zarejestrowane przez Internet), może to być wystarczające, odkorkował butelkę 11, a nie 50 lat po zbiorach, jako wynik skąpe i wydajność tak rozczarowujące w odniesieniu do 1996 r. jest producentem dobrej jakości, ale nie z najwyższej zespołu (jak może być Bruno Giacosa, Bartolo Mascarello, Oddero, Conterno), jak Cascina Ballarin?
Moja odpowiedź, bez wahania, nie jest to absolutnie, jak to blog wino Gaja jest tylko prawo oczekiwać wiele, wiele więcej. Dlatego, moim zdaniem, rezygnacja Gaja Barolo do produkcji i jego wybór na downgrade do Sperss w Langhe Nebbiolo, jest absolutnie nieszkodliwa i nie stwarza żadnego problemu dla obrazu i los Barolo. Dlaczego Barolo, w 1991 roku lub innych, to naprawdę jest coś zupełnie innego i Sperss 1991, tak krucha i nieśmiała barolesco nie doszła wielką tęsknotę, chęć do pracy w piwnicy i stapparne, natychmiast jeden z właściwe. Dlaczego Barolo Barolo! ...

wino14137#45564

star (2012-11-28)
Ano nikt nie chce krytykować. Magazyn Wino nie tłumaczy czemu wino jest nie do przyjęcia, Sławek Chrzczonowicz nie chce wymieniać, ani tłumaczyć, czemu większość win z dyskontu jest słabych, czy wadliwych nawet. A przecież to właśnie o tym warto rozmawiać;-)
wino14137#45565

willycoyote (2012-11-28)
"Żadnych świętości"
To jest krytyka wina.

wino14137#45566

ggreg (2012-11-28)
Blachara, gdzie jest blachara? O to chyba był już proces, a niezawisły sąd blacharę usankcjonował;-)
wino14137#45571

deo (2012-11-28) Ocena: 8
Octówa rządzi :-)
wino14137#45574

temi (2012-11-30)
Lidl? To jest Biedronka.
wino14137#45596

star (2013-01-07) Ocena: 5
Dopijam, po dekantacji;-) Nie jest takie złe. Lekkie, pijalne. Oczywiście jak ktoś chce Barbaresco to nie ma co pić tego ledwo-co-Nebbiolo, ale jak ktoś chce Nebbiolo spróbować... to też można lepiej;-) No ale wypić się da, ma pewne cechy charakterystyczne dla odmiany.
wino14137#46211

peyotl (2013-01-14)
Jeszcze "lachon" się pojawił ostatnimi czasy....
wino14137#46354

star (2015-12-18) Ocena: 6
O dziwo nie jest znowu tak źle, a nawet jest dobrze.
wino14137#527723

temi (2015-12-19)
Nie wierzę ... Star(zejesz) się Star. ;-)
wino14137#527724