Logo SstarWines Jak czytac etykiete Chile
Wino i kuchnia Chateau Musar, Gaston Hochar 2000
Bekaa Valley
Liban
Obaideh
Mesawar
Alk: %
Kolor: b
Nr 6401
www
Legenda (ocena):
8 - wybitnie, prawdziwe arcydzieło
7 - bardzo dobre, wino z dużą klasą
6 - dobre, interesujące
5 - całkiem niezłe, przyzwoite
4 - słabe
Brak gwiazdki
3 - omijać z daleka, wino z wyraźnymi wadami

Inne od Chateau Musar, Gaston ..:
Musar Jeune 2008 Bekaa Valley ..

Cuvee Blanc 2004 Bekaa Valley ..

Hochar Pere et Fils 2004 Bekaa..

Cuvee Rouge 2004 Bekaa Valley C..

Cuvee Rouge 2004 Bekaa Valley C..

Hochar Pere et Fils 2003 Bekaa ..

2002 Bekaa Valley Cabernet Sa..

2002 Bekaa Valley Cabernet Sa..

2000 Bekaa Valley Cabernet Sa..

Hochar Pere et Fils 1998 Bekaa V..

1998 Bekaa Valley Obaideh, Mes..

1998 Bekaa Valley Cabernet Sau..

1998 Bekaa Valley Cabernet Sau..

1997 Bekaa Valley Cabernet Sa..

1996 Bekaa Valley Cabernet Sau..

1993 Bekaa Valley Cabernet Sa..

1993 Bekaa Valley Cinsault, Car..

Musar Jeune Bekaa Valley

ptaaszysko (2009-01-12) Ocena: 5
Piliśmy białe Musar 2000 w ciemno w poświąteczną sobotę. Wzbudziło wiele emocji, jedni nie mogli zmęczyć dwóch łyków, inni nie mogli wyjąć nosów z kieliszka. Cenę jedni oszacowali na 35 zł, inni na 150. Wino było dość nieruchawe, majestatyczne, dopiero po jakimś czasie wyszły kandyzowane owoce, orientalne przyprawy i mineralność (!), potem szarlotka. Nie jest to moja liga, wolę inne rzeczy, dla siebie bym nie kupiła tego wina, ale jeśli ktoś ma okazję spróbować to warto, choćby poglądowo. Dodam jeszcze tylko, że nastepnego dnia nic z tego wina nie zostało, co przy takim ciele i gabarytach było dość zaskakujące.

star (2015-10-01)
Wino i kuchnia. Kwestia smaku (pralinka) placki z dyni i cukinii, czy (pralinka) Cooklet? Widać różnicę między profesjonalnymi zdjęciami, a amatorszczyzną, dlatego ostrożnie ze zdjęciami jedzenia, może wyjść niepysznie;-)
wino6401#527476

Maciek (2016-06-28) Ocena: 5
Wino naprawdę niezłe. Ostatnio trafiłem na szkolenia dla sommelierów i muszę przyznać, że to jest bardzo interesujące. Jak dla mnie to musi być kurs sommelierski podstawowy, ale wszystkiego trzeba się uczyć :)
wino6401#528396

star (2016-06-29)
Robercie, Maćku i Krzysztofie wystarczy. Piszemy jednak dość konkretnie o winach, jak nam smakowały i dlaczego?
wino6401#528397

temi (2016-06-29)
Chyba mamy Starze do czynienia z jedną osobą w trzech postaciach ... ;-)
wino6401#528398

marwin (2016-06-29)
Czyżby to była trójca nieświęta ????
wino6401#528399

peyotl (2016-06-30)
Kasować toto bez litości. PS. I co z tym ew. 15.07?



wino6401#528400

marwin (2016-06-30)
No właśnie - co z tym 15.07.2016. Już jedno z win, które miałem przynieść, wypiłem. Jak tak dalej pójdzie, to wszystko wypiję.
wino6401#528403

star (2016-07-02)
Muszę skonsultować z Panią, wstępnie ok. W Winnicy? Trza by ich zapytać i wysondować Mikiego i Wesołego, Deo, Joe?
wino6401#528412

marwin (2016-07-02)
Mikpaw na urlopie. Wesoły na tak.
wino6401#528417

star (2016-07-03)
No to było by nas czterech... pancernych;-)
wino6401#528420

marwin (2016-07-03)
Chyba będzie więcej. Wesoły jeszcze z kimś rozmawia. A spotkanie nie na Solnym?
wino6401#528426

star (2016-07-04)
Na Solnym, chyba, że ktoś ma inny pomysł?
wino6401#528429

marwin (2016-07-06)
I co z tym 15.07 na Solnymiejscu ? Godzina, może temat, może bez tematu.
wino6401#528440

star (2016-07-06)
Temat wakacyjny, godz. 18?
wino6401#528441