Logo SstarWines Jak czytac etykiete Chile
Mineralstein GP Winery for Marks&Spencer 2008
Rhein/Mosel Tafelwein
Niemcy
Riesling
Cena: 40
Alk: 11,50%
Kolor: b
Nr 9282
www
Legenda (ocena):
8 - wybitnie, prawdziwe arcydzieło
7 - bardzo dobre, wino z dużą klasą
6 - dobre, interesujące
5 - całkiem niezłe, przyzwoite
4 - słabe
Brak gwiazdki
3 - omijać z daleka, wino z wyraźnymi wadami

Inne od GP Winery for Marks&Sp..:
Mineralstein 2015 Pfalz Riesli..

celeste (2010-04-12) Ocena: 6
Młodziutki, wiem. Pomieszanie z poplątaniem: atak lekko miodowy, przyjemnie natrętny, nieco gruszkowy. Po sekundzie jednak następuje istna kawalkada cytrusów (limonka, cytryna) i głośna procesja kwaśnych jabłek, nieco sfatygowanych, posiniaczonych po upadku na wilgotną ziemię. A finisz..? Finisz taki, jakby ktoś sypnął na krawędzie języka kwasek cytrynowy w ilości wystarczającej, by pozostała zachętą i by nie dała się szybko zapomnieć, znikając w otchłani gardła. Fotografia, że tak powiem, mañana... @Marks&Engels

celeste (2010-04-12)
yyy... nie rozumiem pytania, ale i tak odpowiem: tutaj :)
wino9282#16762

sstar&let (2010-04-12)
Szukam fotki:) Ale nie znajduję. Zawsze mogę dosztukować coś z archiwum;) Chyba, że Ty masz jakąś w zanadrzu, to możesz w komentarzu dołożyć.
wino9282#16763

celeste (2010-04-12)
Fotografia jutro, jak zaświeci słońce i znajdę odpowiednio atrakcyjne tło! Do tego wina pasowałyby wizje Boscha...
wino9282#16764

sstar&let (2010-04-12)
Fotka gratis:) Z dedykacją od Żabki z Bloemfontein!
wino9282#16765

sstar&let (2010-04-12)
Oczywiście swojego Boscha (odkurzacz czy pralka?) możesz zawsze dorzucić jutro z rana. Zalecana szerokość w tej sytuacji 300 pikseli.
wino9282#16766

celeste (2010-04-12)
Prawdę mówiąc zmywarka to ostatnie, o czym pomyślałam:) http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/80/GardenED.jpg
wino9282#16768

sstar&let (2010-04-12)
Na niebieskich łupkach też wina robią w tej GP (nie ma co się dziwić, że naftą jedzie:)
wino9282#16769

deo (2010-04-12)
Widzę, że nie możecie dojść do porozumienia w sprawie Boscha... może ta fotka pomoże?
wino9282#16771

sstar&let (2010-04-12)
Kamyki tworzące brzeskie terroir? Pewno lepsze niż w graves, że też nikt tam nie założył jeszcze winnicy;)
wino9282#16772

celeste (2010-04-13)
Obiecałam zdjęcie na sensownym tle, ale wywiązuję się z tej obietnicy jedynie częściowo. Oto rzeczona butelka, choć nie w kontekście Ogrodu Ziemskich Rozkoszy Hieronima Boscha, lecz w kontekście bajzlu, obrączki i peruwiańskiego kolczyka.
wino9282#16791

sstar&let (2010-04-13)
Pal licho obrączkę, napisz co to za książka Oza Clarke'a? Dobra?
wino9282#16792

celeste (2010-04-13)
Introducing Wine. Bardzo dobry starter.
wino9282#16793

sstar&let (2010-04-13)
Ja mam niemiecką wesję: Das Erst Schnitt (czy coś w tym stylu;) Jensa Priewe. Anglosaską zaś Jancsis Robinson Wine Tasting Workbook, od Andrzeja kiedyś kupiłem, bo miał dwie:) A Oza (to ten co wącha swoje koszulki po meczu, dziwak;) mam przewodniki (z dodatkiem marketowym, nasi by też mogli się o coś takiego postarać;).
wino9282#16796

star (2013-01-18)
Ola Lazar pisze na Fejsie cytując list od restauratorów do Gastronauci.pl: "recenzja ta mija się z prawdą, (...) w surówkach nie może być pestek ponieważ surówki doprawiamy kwaskiem cytrynowym w proszku"
wino9282#46421