sstar&let (2009-08-12) Ocena: 4 Gruzini porwali włoskiego enologa i trzymają go tak długo aż zrobi niezłe wino;) Chyba muszą go jeszcze trochę potrzymać... Jeszcze dwa lata temu to wino było w świetnej formie (mineralność, owoc i kwas) i wg Winerscha wtedy warte było ok. 14E. Niemniej jednak za to starzone w kamiennych amforach kwewri wino trzeba było zapłacić ok. pięćdziesiąt euro. Zawsze miało mało owocu, cechowało się ziemistością. Dwa lata temu genialne, obecnie został jedynie ekstrakt, a wino straciło świeżość. Pachnie sokiem truskawkowym (Sstarlet z MKonwkickim zgodzili się ze sobą!), jabłkami i rozgotowanym selerem. W ustach płasko, z niską kwasowością i nieprzyjemną dla niektórych goryczką. Obecnie nadaje się ono jedynie do zupy;) @Badagoni
mkonwicki (2009-08-11) Ocena: 5 W kontekscie ceny skandalicznie paskudne, obiektywnie tylko niezbyt smaczne. Duzo warzyw wszelkiego rodzaju, rozgotowanych, przemacerowanych, plywajacych pare dni w kiepskiej zupie. Potem wyplywaja truskawki w wersji kompotowo-sokowej, co w tych okolicznosciach nawet cieszy. Ospale, powoli robi sie slodkie w nosie, choc jednoczesnie czas mu sprzyja, ale tylko w sensie czasu uplywajacego od otworzenia butelki, bo podobno 2 lata temu bylo znacznie lepiej. Slabe bardzo 5 jak dla mnie, ale obawiam sie, ze to i tak dosc lagodna ocena. wino4116#8548
wein-r (2009-08-12) Ocena: 4 Nie pamiętam (a może nie chcę pamiętać...) czy akurat to wino zrobiono z kalafiora? Nie ma się co zastanawiać. Tym bardiej nad ceną (ok. 50 €). Ohyda... Zupełnie zdegradowane 4. wino4116#8552