star (2012-02-09) Ocena: 6 Rurale nie rozentuzjazmował się rocznikiem 2006 tego wina - la Massa, którym zachwycali się ponoć Amerykanie. U mnie nastrój w jaki wprawiło mnie to wino określiłbym jako umiarkowany optymizm - cieliste, choć nie do końca przekonywujące, tak się zdenerwowałem, że coś nagryzmoliłem nie do odczytania i piątkę odnotowałem w przypływie rozczarowania. Może zestawienie z mocarnymi Giorgio Primo zadziałało na niekorzyść tego lżejszego kalibru wina? Ale biorąc pod uwagę rozwój w kieliszku i dobrą dojrzałość owocu, szybko ją na szóstkę podmieniłem. Szału nie ma, ale solidność jest w cenie. Czy takiej jak zapłacił Rurale, raczej nie, pewno drożej, dorzucam z 40 dychy na waciki. W 2002 zaprzestano produkcji Girorgio Primo w wersji Sangiovese jeśli dobrze zrozumiałem. W 2003 cisza. W 2007 (?) wystartowała la Massa oparta na Sangiovese mam tak odnotowane, ale co próbował w takim razie Rurale w 2006? PS. Producent szuka importera w pl, odbiór! @Grand Tasting, Carrousel du Louvre