Barbi 1975 Brunello di Montalcino DOCG W³ochy Sangiovese Cena: 80 Alk: 12,80% Kolor: cz Ocena: 3 Nr 10566 www
|  | troll (2010-11-12) Niestety by³o zepsute. Spróbowa³em zaraz po odkorkowaniu, potem da³em mu odetchn±æ ok 1,5 godziny. Zapach zgni³y i ziemisty jak to w zepsutych Brunello. Niby mo¿na sobie wmówiæ ¿e przyjemny. Samo wino zrównowa¿one, g³adziutkie, s³odycz owoców od razu czuje siê na jêzyku. Nic to nie pomaga. Kilka lat temu da³em za to wino 20 euro i pewnie jeszcze raz bym kupi³ gdybym mia³ okazjê za te same pieni±dze, ale przewidywaln± cena tego wina w Polsce, gdyby by³o dostêpne, na pewno bym nie zap³aci³. @self troll (2010-11-12) Rocznik trzeba by wprowadziæ do bazy, bo nie ma 1975 do wyboru z listy.
...i jego korek: wino10566#22503  sstar (2010-11-12) Szkoda wina. Rocznik dopisa³em!A propos Brunello od producentów na B... to Wojtek Boñkowski stwierdzi³ ostatnio, ¿e ka¿dy kiedy¶ w degustacji w ciemno musi siê skompromitowaæ. Ja wybieram (¶wiadomie, a mo¿e nie) smaczne wina nowo¶wiatowe, a Wojtek kiedy¶ z Brunello 1997 wybra³... nie, nie Barbi, to nie by³oby tak ¼le... Banfi!!! wino10566#22505 sstar (2010-11-12) Ten malarski efekt to z IPhone'a? wino10566#22507 troll (2010-11-12) Degustacja w ciemno jest kompromitacj± sama w sobie. Ja w ciemno poni¿szego Sauvignona wzi±³ bym chyba za jakiego¶ ma³o pachn±cego Muscata ewentualnie: wino10566#22509  sstar (2010-11-12) A to jest ten Silex mo¿e? Marek Bieñczyk jest podobnego zdania co do degustacji w ciemno. Ostatnio na GPMW2010 zastanawia³ siê czy zapunktowaæ na Mas la Plana Torresa, waha³ siê czy nie daæ punktów, choæ mia³ ¶wiadomo¶æ, ¿e nie jest to wino w jego typie. Nie wiem czy siê skompromitowa³, przynajmniej w swoich oczach, nie wiem te¿ co w koñcu wybra³:) wino10566#22510 troll (2010-11-12)     Tego poni¿ej (dolny korek) te¿ nikt z wytrawnych biesiadników nie rozgryz³, mimo sporego do¶wiadczenia z tym konkretnym winem. ;-) wino10566#22513  troll (2010-11-12) Tak, to Silex. Oraz nie, to nie iPhone. wino10566#22514 sstar (2010-11-12) A jaki styl w tym sk±din±d i gdzieniegdzie upalnym roczniku? Pytam o Maestro Raro. Ja ze swoim mia³em pecha. wino10566#22516 sstar (2010-11-12) A San Giusto pyszne? Jaki rocznik? wino10566#22517 troll (2010-11-12) Wed³ug mnie by³o znakomite. Styl typowo felsinowy, czyli sporo kwasu, wci±¿ bardzo m³ode i ciemne, beczka trudna do wykrycia. Cia³a relatywnie du¿o. Percarlo to by³ albo 2001 albo 2004. Nie pamiêtam. Zdania by³y podzielone; dla mnie s³odsze od Raro i gêstsze. Czy lepsze nie wiem. Bardziej widowiskowe, ale to oczywista oczywisto¶æ jak siê zna wina obu producentów. wino10566#22518 wein-r (2010-11-13) Znakomita nota! Ale styl cokolwiek ju¿ znany ;) wino10566#22538
Wina Barbi: 2013 Brunello di Montalcino S.. Bianco del Beato 2007 Toscana T.. Brusco 2007 Toscana Sangiovese Rosso 2007 Toscana Sangiovese Vigna del Fiore 2007 Brunello .. 2003 Brunello di Montalcino Sa.. Selezzione 2003 Brunello di Mon.. 2001 Brunello di Montalcino S.. Vigna del Fiore 1999 Brunello d.. 1999 Brunello di Montalcino S.. 1996 Brunello di Montalcino Sang.. 1975 Brunello di Montalcino S..
|